איך יודעים אם צריך לפנות לטיפול בדיכאון?

איך יודעים אם צריך לפנות לטיפול בדיכאון?ראשית, בדרך כלל לא ניתן לומר באופן החלטי שצריך. ברור שכאשר איכות החיים נפגעת, כאשר נגרמת תחושה מתמשכת של חרדה, דיכאון או סבל נפשי, כדאי לפנות לטיפול נפשי.
עם זאת, אנשים רבים מתקשים לפנות לטיפול, כמו שהם מתקשים להיעזר בכלל באחרים. הדבר נובע משלושה גורמים:
1. חוזק או חולשה? התחושה המוטעית המתקיימת אצל רבים שסימן לחוזק הוא הימנעות מקבלת עזרה. הדבר נכון בעיקר לגבי גברים: פנייה לטיפול יכולה להיתפס על ידם כעדות לחולשה, רכרוכיות וחוסר עצמאות, ולא לחוזק (המאפשר התמודדות עם היבטים פנימיים מכאיבים.
2. קושי לחולל שינוי. שינוי מצריך השקעה עצומה של אנרגיה. כיוון שכמות האנרגיה היא מוגבלת, הטיפול מחייב הפחתה, לפחות באופן זמני, של העיסוק בנושאים אחרים.
3. התוצאה הצפויה אין לדעת באם ההשקעה הרבה תביא לתוצאה הרצויה ולא למפח נפש.

התשובה לכך קשורה בשני גורמים:
1.    האמצעים הכלכליים העומדים לרשות הפונה.
2.    רצונו של הפונה להשפיע על בחירת המטפל.

מרפאות ציבוריות במרפאות אלו יש מגוון עשיר של אנשי מקצוע: פסיכולוגים, פסיכיאטרים, עובדים סוציאליים ומטפלים באמנות. רוב אנשי המקצוע הם מומחים וותיקים בתחום ; לצידם פועלים סטודנטים המתמחים בטיפול, וזאת תחת השגחה של המטפלים הותיקים. יתרון – הטיפול הוא חינם. חיסרון – זמן ההמתנה הוא ארוך, אין אפשרות לבחור את המטפל.
פסיכולוגים בצפון מסבירים – יתרון המטפלים הם מומחים בעלי ניסיון רב. ניתן לבחור מבין מטפלים שונים בתלות בעומס בו הם מצויים. אם לא נוצר קשר טיפולי טוב ניתן לבחור במטפל אחר. העלות נמוכה כמעט בחצי מעלותו של טיפול פרטי.חיסרון – מספר הפגישות הוא מוגבל.
מטפלים המקבלים באופן פרטי – יתרון ניתן לבחור במי שרוצים. ניתן לבחור על-פי המלצות של אחרים או בעקבות חשיפה לאנשי מקצוע דרך. חיסרון עלות הטיפול גבוהה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Captcha loading...